Keyboard, Newsflash, Vleeshuis

Discover the sound of the Vleeshuis keyboard instruments

 

Rondleiding achter de schermen

Van gildehuis tot muziekmuseum

26 februari 2023 en andere datums
Van 14.30 uur tot 16 uur

Van de kelder tot in de nok van het dak. Tijdens deze rondleiding door Museum Vleeshuis kom je op plaatsen waar je als bezoeker normaal nooit komt.

Wij geven je alvast 6 redenen waarom je deze rondleiding moet gedaan hebben.

Klik hier voor meer info

Koop je ticket

Luisterworkshop Klavierklanken

Ontdek de klank van de Vleeshuisinstrumenten

Klavierklanken
18 februari 2023 en andere datums
Van 15 tot 16.30 uur
Hoe klinkt een klavecimbel, een virginaal of een pianoforte? Wat is het verschil tussen een tafelpiano en een vleugelpiano of een orgel en een harmonium? En hoe worden deze instrumenten bespeeld?Je komt het te weten in deze unieke luisterworkshop.

Klik hier voor meer info

Koop je ticket

Concert Utopia Ensemble

Het muzikale universum van Andreas Pevernage

1 maart 2023 om 14.30 uur

Magistrale chansons, madrigalen en motetten. De nalatenschap van de Vlaamse componist Andreas Pevernage is niet te onderschatten. Uit prachtig uitgegeven boeken door Christoffel Plantin blijkt hoeveel vertrouwen de beroemde drukker had in het vakmanschap van zijn tijdgenoot.

Op 1 maart komt de muziek van Pevernage tot leven in het museum. Utopia Ensemble selecteerde de mooiste werken uit hun meest recente album. Samen met luitmuziek uit Pevernages tijd, gebracht door Jan Van Outryve, serveren we je een afwisselend concertprogramma.

Klik hier voor meer info

Koop je ticket

Krokuskriebels

Families welkom in het museum

Kind in het museum
Van 18 t/m 26 februari 2023
Voor kinderen van 6 tot 12 jaar
Als het kriebelt moet je sporten… of met de familie naar het museum!Vraag tijdens de krokusvakantie het gratis speurboekje aan de balie en ga samen op pad met Wolfje. Zoek naar muziekinstrumenten, luister hoe ze klinken en los enkele vragen op.

Klik hier voor meer info

Het vaandel van Ekeren

Het vaandel van Ekeren

Schenking harmonieorkest Labore et Constantia

Op 14 februari 2023 overhandigde het bestuur van Koninklijk Harmonieorkest Labore et Constantia zijn historische vaandel aan Museum Vleeshuis. Het kostbare vaandel werd in 1860 door de familie Moretus geschonken aan de harmonie toen die nog een fanfare was. Samen met een schellenboom, zijn het vaandel en de vaandelbekroning te zien in de gewelfde kelder van het museum.

Klik hier voor meer info

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *