Artist in residence, Concerts, Keyboard, Orfanto, Woodwind

Bach-Couperin recital door Laurent Stewart , klavecimbel & Frank Theuns, traverso

 

Het vierde en laatste concert in de reeks concerten georganiseerd door Orfanto in samenwerking met de Kamer van Notarissen van Antwerpen, is opnieuw gewijd aan het klavecimbel.

Op het programma staan werken van Johann Sebastian Bach en François Couperin.  Het volledig programma volgt hierna.

De musici zijn internationaal gewaardeerd ! Zonder meer TOP-musici:  Laurent Stewart op klavecimbel en Frank Theuns op traverso.

Na zijn studie klavecimbel in Verona en aan het  conservatorium in Lille, perfectioneerde Laurent Stuwart zich bij Jos van Immerseel aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Tegelijkertijd studeerde hij orgel aan het conservatorium van Lille met Jean Boyer.
Hij wordt regelmatig uitgenodigd door grote internationale festivals, en neemt deel aan talrijke concerten met de ensembles La Fenice, Akadêmia, Ricercar consort, Clément Janequin, Il Seminario, Les Traversées Barok, le Poème Harmonique en andere.

luistervoorbeeld Couperin door Laurent Stewart

 

Frank Theuns  doceerde sinds 1989 aan het ‘ Koninklijk Muziekconservatorium  Brussel’ en aan het ‘Lemmensinstituut Leuven’.  Inmiddels is hij op emeritaat, maar hij wordt nog regelmatig uitgenodigd voor het geven van mastercourses. Frank Theuns is fluitist bij Anima Aeterna Brugge  en La Petite Bande.

Met zijn ensemble Les Buffardins bracht hij een representatieve keuze  op plaat van de traversoliteratuur (Händel, Sammartini, Kirnberger, Quantz, Hotteterre, Montéclair, Boismortier, Blavet) voor het label Accent. Verschillende van zijn opnames werden bekroond door de internationale muziekpers (Diapason d’Or……). In 2020 maakte  hij voor het label  Ramée -Outhere Music een opname met werken van Johann Sebastian Bach “Sonate e Partite per il Flauto Traversiere.

Gepassioneerd door de ‘orginelen’, laat hij zich verleiden door hun verschillende fascinerende timbres en hun charmante kleine onvolkomenheden, telkens gebruik makend van de geëigende techniek voor elk instument. Sinds 2000 werkt hij nauw samen met de inmiddels overleden fluitbouwer Andreas Glatt  als ‘fluitproever’ .  Zij delen dezelfde anti-globalistische visie op authenticiteit  zowel op het vlak van de bouw als van het bespelen van het instrument.

www.franktheuns.com

Info en tickets op de website van Orfanto: link

Het concert gaat door in het Notarishuis te Antwerpen, Koningin Elisabethlei 10

Tickets aan 30,00 € – 40,00 € (15,00 € voor studenten)

 

Programma 

Inleiding 20:00 u Frank Theuns

JohannSebastianBach(1685-1750)

Sonate in b-klein (BWV 1030) voor traverso en klavecimbel
Andante – Largo e dolce – Presto

François Couperin (1668-1733)

8epass (h)
Coup 7e conc:
Coup 17e: Superbe/ Forqueray

Johann SebastianBach:

Sonate in e-klein (BWV 1034) voor traverso en basso continuo
Adagio ma non tanto–Allegro–Andante–Allegro

 

 

, , , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *