Per Flauto

Per Flauto werd in 2009 opgericht door Bart Coen met als eerste doel een opname te maken van een ruime selectie uit het Napolitaanse Manuscript met “Concerti di Flauto” uit 1725.

Bart Coen deed zijn muziekstudies aan het Conservatorium van zijn geboortestad Antwerpen, gecoacht door Baldrick Deerenberg, Jos Van Immerseel en Dirk Verelst. Sindsdien is hij een veelgevraagd blokfluitist voor concerten en opnames, dit als solist en met toonaangevende oude muziek-ensembles. Zo bouwde hij een jarenlange intensieve samenwerking op met o.a. Paul Van Nevel, René Jacobs, Philippe Herreweghe, Sigiswald Kuijken en Erik Van Nevel. Als docent is Bart Coen werkzaam aan het Conservatorium van Brussel en aan het Lemmensinstituut te Leuven.

imghome

Voor Per Flauto nodigde Bart Coen een aantal “partners in crime” uit, allen van de eerste orde, specialisten waarmee hij op dezelfde golflengte zit:

Ryo Terakado was een van de ster-leerlingen van Sigiswald Kujiken en is sindsdien bijzonder actief als solist en concertmeester, zowel in Japan als in Europa. Naast vele andere ensembles doen o.a. La Petite Bande en Il Gardellino zeer regelmatig beroep op hem. Ryo Terakado doceert barokviool aan het Conservatorium van Den Haag.
An Van Laethem studeerde barokviool aan de Conservatoria van Den Haag (R.Terakado) en Brussel (S.Kuijken). Tegenwoordig speelt ze o.a. bij het Huelgas Ensemble, Oltremontano, en Les Muffati. An Van Laethem is lerares viool en barokviool aan de Muziekacademie van Antwerpen.
Masanobu Tokura studeerde barokviool en altviool bij Sigiswald Kuijken en gamba bij Wieland Kuijken. Hij is dus multi-inzetbaar en werkt dan ook regelmatig mee met meerdere ensembles, o.a. La Petite Bande.
Ronan Kernoa studeerde af (juni 2009) aan het Conservatorium van Brussel als leerling in de barokcello-klas van Alain Gervreau en is als jong opkomend talent al zeer snel opgepikt, o.a. door La Petite Bande en Il Gardellino.
Herman Stinders deed zijn studies aan het Conservatorium van Antwerpen in de klavecimbelklas van Jos Van Immerseel. Sindsdien gaf hij talloze concerten, o.a. bij Currende (E.Van Nevel) en Collegium Vocale (P.Herreweghe). Herman Stinders is docent klavecimbel en kamermuziek historische instrumenten aan het Conservatorium te Brussel.