Vier Heuvels: Liefde in tijden van oorlog


Il Fondamento speelt samen met topstudenten uit de Conservatoria van Amsterdam (Sweelinck Barokorkest), Brussel en Gent! Gebruik makend van oude instrumenten brengen 66 musici de première van ‘Vier Heuvels: Liefde in tijden van oorlog’. Vier nieuw gecomponeerde muziektheaterscènes worden in dit unieke project geconfronteerd met evenveel fragmenten uit Rameaus ‘Castor et Pollux’.

Johan van Cauwenberge, dichter, publicist, bedenker en stem van een rist onvergetelijke radioprogramma’s, dichtte een beklijvend libretto. In vier episodes op evenveel heuvelachtige slagvelden zijn we getuige van het lot van Paris en zijn verstoten vrouw Oenone, Jacqueline en haar minnaars Sébastien en Klaus, oorlogsfotografen Robert Capa en Gerda Taro, en de jood Jonah en zijn Palestijnse vlam Rachida.

De toonzetting van het nieuwe ‘operakwartet’ werd toevertrouwd aan vier aanstormende talenten: de Grieks-Nederlandse componist Nikos Ioakeim en compositiestudenten Gillis Sacré (Gent), Tijmen Van Tol (Amsterdam) en Nina Fukuoka (Brussel). Hun partituren worden afgewisseld met fragmenten uit ‘Castor et Pollux’ (1737), de verbluffende tragédie lyrique van Jean-Philippe Rameau. De regie is in handen van Mien Bogaert.

[Afbeelding uit Age of Bronze © Eric Shanower. Inkleuring door John Dallaire. Alle rechten voorbehouden, Saga Uitgaven.]

|||::
Amsterdam, Piet Heinkade 1