Anima Eterna Brugge


+32 (0) 50 950 929

animaeterna.be

De fascinatie voor klank, de zoektocht naar schoonheid, en de onbedwingbare goesting om met gelijkgestemde zielen te musiceren: dat zijn de drijfveren van de Anima-musici. Naast speelplezier en enthousiasme staan een professionele instelling en optimale voorbereiding voorop: Anima Eterna Brugge is in de eerste plaats een orkest dat aan elke pupiter de beste musici verenigt. In een variërende bezetting zetelen stuk voor stuk specialisten, die het gekozen instrumentarium perfect beheersen.

Met kwaliteit als opperste criterium put dirigent van Immerseel uit meer dan 3 eeuwen orkestrepertoire: van Mozart tot Orff, met een boon voor de klassiek-romantische meesters. Geniale muziek die – hoe beroemd ook – in een lezing door Anima steeds weet te verrassen, dankzij een gedegen vooronderzoek naar bronnen, instrumenten en uitvoeringsconventies. Anima als kuuroord voor het grote repertoire, dat is: teruggaan naar de bron, ballast afschudden en onwaarschijnlijk goede muziek puur, fris en als herboren weer de wereld insturen!

Bij het volbrengen van die missie houden drie bakens ons strak op koers: de meesterwerken, die het wil dienen door zo dicht mogelijk de ideale uitvoering te benaderen; de instrumenten, die de toegangscode herbergen tot de wereld van de componist; en het klinkende resultaat zoals u dat te horen krijgt: niet de ‘sound’ van een zaal, de sonore manifestatie van een orkest of het visitekaartje van een dirigent, maar de klank van een partituur en zijn schepper.