B’Rock


+32 (0) 9 335 87 97

www.b-rock.org

Barokorkest B’Rock werd in 2005 opgericht in Gent uit zin voor vernieuwing en verjonging in de wereld van de oude muziek. De internationaal geselecteerde musici zijn gespecialiseerd in de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Ze onderscheiden zich door een open geest en flexibiliteit in repertoire en speelstijlen.

In haar programmakeuze verbindt B’Rock vaste waarden uit de barokliteratuur met minder gekend repertoire uit de 17de en 18de eeuw. Daarnaast staat het orkest voor een gedurfde en vernieuwende programmering waarin oude én eigentijdse muziek elkaar ontmoeten en bevruchten. Bijzondere aandacht gaat uit naar creaties van nieuwe muziek op maat van haar historisch instrumentarium. Maar ook op het vlak van genre-overschrijdende producties laat het orkest zich niet onbetuigd. Oude muziek in combinatie met theater, beeldende kunst en/of video behoort eveneens tot het artistieke DNA

Barokorkest B’Rock doet regelmatig een beroep op toonaangevende gastdirigenten en solisten zoals René Jacobs, Jérémie Rhorer, Leonardo García Alarcón, Peter Dijkstra, Bejun Mehta, Alexander Melnikov, Kristian Bezuidenhout, Dmitry Sinkovsky, Sophie Karthäuser en vele anderen. B’Rock werkt vaak samen met vooraanstaande koren zoals RIAS Kammerchor, Collegium Vocale Gent, het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam. Met De Munt/La Monnaie en Muziektheater Transparant heeft B’Rock structurele partnerships ontwikkeld op vlak van opera en muziektheater.

Per seizoen speelt het orkest een 45-tal concerten in binnen- en buitenland. Zo is het orkest geregeld te gast in Muziekcentrum de Bijloke, Bozar, KlaraFestival, De Munt/La Monnaie, deSingel, AMUZ, het Concertgebouw, MAfestival en het Festival van Vlaanderen Mechelen. Internationaal was het orkest reeds te gast in tal van prominente concertzalen en festivals zoals het Concertgebouw Amsterdam, Cité de la Musique Parijs, Kölner Philharmonie, Konzerthaus Berlin, Wigmore Hall, Holland Festival, Wiener Festwochen, Festival Oude Muziek Utrecht, Operadagen Rotterdam, Rheingau Musik Festival, Bremen Musikfest, Innsbrucker Festwochen der alten Musik, Musikfestspiele Potsdam Sanssouci, Styriarte in Graz en Wratislawia Cantans. In 2015 zal B’Rock onder andere te zien zijn in Potsdam, Rotterdam, Keulen, Grenoble, London (BBC Proms debuut), Bremen, Bochum (Ruhrtriennale debuut), Basel, Wenen, Parijs, Hamburg en York.