MAfestival


0032 (0) 50 33 22 83

Het MAfestival omvat drie pijlers. Enerzijds worden er tien dagen lang kwaliteitsvolle en verrassende concerten Oude Muziek georganiseerd op verschillende locaties in Brugge en het Ommeland. Daarnaast is MAfestival Brugge jaarlijks dé ontmoetingsplaats voor jonge musici die deelnemen aan de Internationale Wedstrijden Musica Antiqua. Ten slotte vindt in de historische setting van het Brugse belfort en zijn hallen een expo voor historische instrumenten plaats.

Bovendien worden er ook talloze lezingen, workshops, masterclasses en een muziekvakantie voor kinderen georganiseerd. Sinds 2013 organiseert MAfestival ook de muzikale fietstocht Vélo Baroque, een uniek concept dat korte concerten Oude Muziek combineert met een fietstocht door het Brugse Ommeland.

De ongedwongen ontmoeting tussen artiesten, juryleden, journalisten, collega’s en festivalbezoekers maken van MAfestival ieder jaar opnieuw een unieke belevenis.

VISIE

MAfestival Brugge wil een sturend, kritisch en eigentijds festival zijn, gespecialiseerd in oude muziek. Het wil de vinger aan de pols houden van nieuwe ontwikkelingen en zelf elementen toevoegen door creatie, presentatie, educatie en participatie.