Wolfwolfensemble.be

Een ensemble van 18de-eeuwse blaasinstrumenten
WOLF is een nieuw collectief van blazers die gespecialiseerd zijn in de vertolking van klassieke muziek op historische instrumenten. De kern van de groep bestaat uit zes musici (twee klarinetten, twee hoorns en twee fagotten).

De muzikanten spelen op originele instrumenten of getrouwe kopieën. Deze zoektocht gebeurt in nauwe samenwerking met de instrumentenbouwers. Ze willen de historische context benaderen om zo de authentieke klank terug te vinden. Het repertoire sluit voornamelijk aan bij de 18de-eeuwse traditie van Harmoniemuziek.
Van 1780 tot in het begin van de 19de eeuw genieten de blazersensembles een toenemende populariteit, zowel in Wenen als in de rest van Europa. Hun eerste functie is het verzorgen van sfeermuziek bij diverse gelegenheden. De grootte van de ensembles kan sterk variëren: van een trio over een octet tot zelfs een nog grotere bezetting.
Al deze vormen zijn in de mode en ze treden zowel op in privétuinen als aan vorstelijke hoven. Behalve de honderden arrangementen van opera’s, oratoria en symfonieën, vinden we divertimento’s, serenades, symfonieën en partita’s van de hand van de grootste componisten uit die tijd.
Jean-Philippe Poncin, klarinet – Guy Van Waas, klarinet – Bart Cypers, hoorn – Jean-Pierre Dassonville, hoorn – Jean-François Carlier, fagot – Alain De Rijckere, fagot

WOLF, nieuw ensemble van 18de-eeuwse blaasinstrumenten – Jean-Philippe Poncin https://www.facebook.com/wolfensemble