Kom op  zaterdag 24 en zondag 25 november naar “Retteket-Muziekkabinet”,
ons festival rond muziek uit de tijd van Rubens

Bekijk hier de geactualiseerde PLANNER

Programmaboek op ISSUU

Koop  een ticket voor het volledige programma (zaterdag én zondag) aan 15,00 EUR ( 5,00 EUR – 18) in voorverkoop  ->   webshop van Antwerpen Barok 2018.

Masterclasses

Lecture performance (zaterdag 24 november, 10:30 – 12:30, Museum Vleeshuis)
Mario Sarrechia -klavecimbel

-> info en inschrijving

VOLZET : Masterclass (zaterdag 24 november, 11:00 – 13:00, Museum Vleeshuis)
De Australische fluitiste Kate Clark, die in Nederland woont, geeft een masterclass renaissancefluit (zie ook concerten)

-> info en inschrijving

 

Demonstratie (zaterdag 24 november, 13:30 -15:00, Museum Vleeshuis)
Lief Verbeeck (Ward de Beer) demonstreert de draailier en de doedelzak.

Workshops

De leraren van het deeltijds kunstonderwijs (DKO) van Antwerpen  brengen in de Ignatiuskapel en in het Museum Vleeshuis workshopsook toegankelijk voor niet-leerlingen.
Met een Festivalticket kan je deelnemen aan een workshop.  Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk. Voor bepaalde workshops kan de muziek op voorhand worden toegestuurd om in te studeren.

(Deelname aan een workshop is gratis voor leerlingen van de Ma’go. De aankoop van een Festivalticket is alleen nodig om andere activiteiten/evenementen binnen het Festival bij te wonen).

-> info en inschrijving

Free Podium 

(Zondag 25 november, 9:30 – 13:30, Museum Vleeshuis)

Amateurs en jonge professionelen kunnen zich aanmelden voor het free podium.

-> info en inschrijving

Oude muziekmarkt

Op de eerste verdieping van Museum Vleeshuis vindt een oude muziekmarkt plaats waar je kan kennismaken met instrumentenbouwers uit binnen- en buitenland, uitgevers van facsimiles en partituren, oude muziekverenigingen enz. Er zullen ook enkele demonstraties gegeven worden.

-> meer info

Concerten en recitals

VOOR DE CONCERTEN KAN JE NIET VOORAF INSCHRIJVEN. HET AANTAL ZITPLAATSEN IS BEPERKT. MOGELIJK KAN JE NIET ELK CONCERT ZITTEND BIJWONEN.

Mario Sarrechia 
Zaterdag 24 november, 10:30, Museum Vleeshuis

Ensemble Sospiri Ardenti
Zaterdag 24 november, 14:00-15:00, Museum Vleeshuis

Kate Clark & Christoph Sommer
Zaterdag 24 november, 17:00 – 18:00, Museum Vleeshuis

Ensemble Cannamella
Zaterdag 24 november, 20:00 – 21:10, Museum Vleeshuis

-> meer info

 

Muzikale stadswandeling

Stap  samen met muzikante en stadsgids Heidi Verbruggen in de schoenen van de familie Duarte gedurende een muzikale stadswandeling van het Museum Vleeshuis naar de Sint Jacobskerk en beleef de wereld en de muziek in Rubens’ tijd. 

-> meer info & inschrijving

 

Wandelconcert Sint Jacobskerk

Als apotheose van het festival vindt in de Sint Jacobskerk, waar Rubens begraven ligt, een wandelconcert plaats. Het wordt verzorgd door leraren en leerlingen van de academies, onder leiding van de internationaal vermaarde musicus Wim Becu. Een  festivalbandje (na inruiling van festivalticket) geeft je toegang tot het wandelconcert.  VOOR DIT CONCERT KAN JE NIET VOORAF INSCHRIJVEN.

-> meer info 

 

Perstekst

link naar perstekst

Partners 

Het festival Retteketet-Muziekkabinet is een unieke samenwerking tussen de stedelijke muziekacademies, de muziekacademie Ma’go van het gemeenschapsonderwijs, Museum Vleeshuis, Museum Plantin-Moretus, het kerkbestuur van de Sint Jacobskerk en de Universiteit Antwerpen op initiatief van de vzw Belgian Early Music Community.

deacademies_Q

Museum Vleeshuis